Четвер, 2024-03-28, 20:08:59
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2014 » Листопад » 12 » Біологічний тиждень у Немішаївській ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів
10:38:51
Біологічний тиждень у Немішаївській ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів

Для покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах - біології, з 3 по 7 листопада 2014 року в Немішаївській загальноосвітній  школі № 2   І - ІІІ ступенів пройшов тиждень біології. Учні були активними і тому цей тиждень приніс нам багато цікавого і пізнавального.

Розпочався тиждень біології конференцією в 11 класі на тему «Судимо генну інженерію», де учні розширили знання про досягнення та перспективи генної інженерії, змогли висловити своє ставлення до негативних і позитивних сторін розвитку цієї науки, висловлювали свою громадянську позицію до подій у світі, об’єктивні погляди на досягнення сучасної науки.

У вівторок учні 8-А і 8-Б класів побували на відкритому заході «Гельмінти, хто вони»?, передивились відеофільм, склали правила гігієни і заходи профілактики захворювань гельмінтами.

Захищати природу можна по-різному. Можна кричати про екологічну катастрофу і при цьому тільки констатувати факти зникнення видів тварин чи рослин. А можна навчити дитину любити все живе, і тоді вона, ставши дорослою не буде топити відходи в океані, не буде працювати над поверненням річок в інший бік, не залишить напризволяще домашню тварину.

 

У середу учні 7-х класів на відкритому уроці подорожували сторінками Червоної книги України. Діти протягом уроку працювали під гаслом: «Не просто слухати, а чути. Не просто дивитись, а бачити».

                 

Четвертий день був присвячений екології. «Екологічний двобій» відбувся між учнями 9-их класів. Гра створила атмосферу здорового змагання. Учні мобілізували всі свої знання з екології.

 

 

         На п’ятий день тижня шестикласники знайомились із кімнатними рослинами. Цікавий захід «Квіти-усмішка природи» залишив значний слід у свідомості і почуттях дітей.

         Нетрадиційність форм проведення позакласних заходів під час тижня біології, добровільна участь у ньому, відсутність жорстких обмежень у часі дають можливість учням досягти вагоміших результатів, ніж на звичайному уроці. Адже таким заходам властива піднесеність, урочистість, яскравість, тому має велику навчально-пізнавальну і виховну цінність.

         Біологічний тиждень охопив велику групу учнів, є дуже дієвою формою роботи.

                                               Вигівська Галина Платонівна, вчитель біології Немішаївської ЗОШ № 2 І - ІІІ ступенів

Просмотров: 716 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz