Четвер, 2024-04-25, 12:53:15
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2013 » Жовтень » 22 » Європейський тиждень місцевої демократії 14-19.10.2013
13:26:49
Європейський тиждень місцевої демократії 14-19.10.2013


Творчо, натхненно, цікаво, нетрадиційно з 14.10.2013 по 19.10.2013 у загальноосвітніх навчальних закладах району пройшов "Європейський тиждень місцевої демократії".

Під час проведення Тижня особливої уваги надано інформуванню учнів щодо європейських стандартів  функціонування місцевого самоврядування в Україні, активізації  молоді в діяльності місцевої громади, ознайомленню учнів з європейським законодавством.

Педагоги ретельно відбирали матеріал для проведення змістовних, чітко та логічно побудованих позакласних заходів у рамках Тижня.  

Керуючись вимогами сьогодення, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів організували проведення виставок малюнків «Ми – європейці», «За мир на планеті, за дружбу і сміх, за радість і щастя  для діток усіх»,  "Країна в Європі, де я хотів би побувати",  випуск та розповсюдження буклетів серед учнів та батьків «Про Європейський тиждень місцевої демократії», конкурс творів «Якби я був при владі», конкурс мультимедійних презентацій «Європейські цінності очима учнів», «Тиждень європейських держав». 


Класними керівниками для учнів проведені виховні години «Стан та перспективи розвитку місцевої демократії в Україні», «Державна і місцева символіка як образ рідного краю», «Україна – демократична держава”; класні збори «Учнівське самоврядування – бажане та дійсне», «Самоврядування – шлях до формування свідомих громадян України»; тематичні уроки "Європейський вибір України: перспективи розвитку",  «Європейська Хартія: історія і сучасність», «За демократію через право»; перегляд документальних фільмів «Про важливість місцевої демократії».

Учителями історії та правознавства проведені диспути «Що таке Європейський союз?», засідання круглого столу  «Місцеве самоврядування і його функції», заочні подорожі до Європи «Права дітей в країнах Європи», круглі столи  „Вибори, референдуми – виборчі системи  як ефективний засіб організації самоврядування”, зустрічі з сільськими депутатами  «Місцеве самоврядування – шлях до розвитку громади»,  ігри-вікторини «Відкриваємо для себе Європу», зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування на тему: «Влада держави – влада народу».

У загальноосвітніх навчальних закладах проведені  вибори учнівського самоврядування, зустрічі  лідерів з головами та депутатами сільських та селищних  рад,  навчальні тренінги учнівського активу "Молодь діє. Демократія починається зі школи", засідання парламенту «Від демократії учнівського колективу до демократії територіальної громади», що сприятиме згуртуванню учнівських колективів, розвитку громадської думки школярів, процесу соціалізації вихованців.            


У   шкільних бібліотеках оформлені тематичні викладки літератури,  приурочені проведенню Європейського тижня місцевої демократії «Місцеве самоврядування – гарант демократизації суспільства».

      
Просмотров: 518 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz