Четвер, 2024-04-25, 17:45:43
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2013 » Жовтень » 12 » Районний семінар шкільних бібліотекарів 11.10.2013
11:48:52
Районний семінар шкільних бібліотекарів 11.10.2013
11 жовтня 2013 року у Загальцівському НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дитячий-садок» методичним кабінетом відділу освіти Бородянської райдержадміністрації (методист Кириленко Л.П.) організовано проведення районного семінару шкільних бібліотекарів, участь в якому  взяли 26 членів районного методоб’єднання.
 

 

На розгляд бібліотечних працівників винесено питання «Шкільна бібліотека - центр інформаційного супроводу учасників навчально-виховного процесу: нові підходи і перспективи». Заступник директора з навчально-виховної роботи Галака О.В. та бібліотекар Савінкіна Л.В. познайомили гостей зі спільною роботою методичного кабінету та шкільної бібліотеки у забезпечені зростання фахової кваліфікації педагогічних працівників.

Про виховання молодшого школяра як читаючої особистості засобами дитячої книги поділились досвідом роботи Самусенко А.В. – бібліотекар Бабинецької  ЗОШ І-ІІІ ступенів; Сергієнко О.В.- бібліотекар Здвижівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Клоченок Л.І. – бібліотекар Немішаївської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів. Особливу зацікавленість учасників семінару викликало повідомлення Алли Самусенко про створення портфоліо юних читачів-другокласників.

Про роль шкільної бібліотеки з формування національно свідомого читача розповіла провідний бібліотекар Новозаліської ЗОШ І-ІІІ ступенів Романченко Г.В. Особливо вдалими в її роботі були зустрічі школярів з головою Національної спілки письменників України В.Ф.Барановим, письменницею з Ужгорода Галиною Малик, членом Національної спілки письменників України Ларисою Ніцой, заслуженим діячем мистецтв України художником-земляком Георгієм Бабійчуком та презентації їх творчості, проведені спільно з учителями української літератури Л.О.Отрошко й С.П.Сорокою. Великий вплив на формування дитячої свідомості мали заходи, проведені у Світлиці українського слова, зокрема, присвячені поетичній творчості лауреата Національної премії України імені Т.Г.Шевченка Дмитра Білоуса.

Та найцікавішою в цей день і для дорослих, і для школярів була участь у семінарі двох сучасних письменниць - Лариси Ніцой та Марії Морозенко. Пані Лариса презентувала наймолодшим читачам, учням 1-4 класів свою нову книгу «Страшне страховисько». Ідея написання її виникла, коли письменниця побачила купи сміття біля ставка у с. Небрат Боодянського району. Книга закликає дітей берегти природу, не засмічувати її. У презентації взяли участь 96 учнів.

Для 120 школярів 4-8 класів за допомоги учителів української мови і літератури О.В. Галаки та історії В.І. Отрощенко учні шостого  та сьомого класів презентували книги Марії Морозенко «Іван Сірко - великий характерник» та «Іван Сірко - козацький кошовий».. До речі, рукопис першої повісті здобув перемогу в конкурсі «Українська сила». Надзвичайно цікавим і незабутнім для юних загальчан стало також щире спілкування з обома письменницями. Для всіх, хто придбав книги, Лариса Ніцой та Марія Морозенко провели автограф-сесію.

                                                                                                       Методист методичного кабінету відділу освіти Л.П. Кириленко

Просмотров: 524 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz