Четвер, 2024-04-25, 03:18:37
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2014 » Квітень » 15 » "Світло традицій"
15:28:56
"Світло традицій"

Одна Україна. Одна для всіх і на всі часи. Різнобарв’я, щедрість і велич нашої землі відобразилися насамперед у традиційно – побутовій культурі українців. Наш хліборобський народ впродовж багатьох віків беріг рідну землю, її культурне надбання, фольклорні традиції, ремесла. Прикладом цього може стати чимало людей, які присвятили своє життя і творчість нашій  Вітчизні.

Однією з таких Берегинь є заслужений  майстер народної творчості України Вискочил Світлана Валентинівна, наша землячка, яка присвятила себе творенню краси -  розпису писанок, передаючи талант і вміння своїм учням.

 

За ініціативи Вискочил С.В. та підтримки депутата Київської обласної ради Георгія Єрка 12 квітня 2014 року на Бородянщині   стартував  проект єднання «Світло традицій».  Близько ста учнів загальноосвітніх навчальних закладів району разом зі своїми батьками мали можливість відвідати «Місто майстрів»,  відкриту презентацію письменників «Бородянщина поетична» та «Україна така, як вона є», виставку дитячих малюнків  «Духовний світ очима дітей».

  

Лідери учнівського самоврядування, заступники директорів з виховної роботи, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів взяли участь у конференції, присвяченій розвитку народної творчості в районі та створенню краєзнавчого музею Бородянського краю.

У роботі «Міста майстрів» взяли участь  художники,  Заслужені  майстри народної творчості України, народні майстри Київщини, керівники гуртків декоративно-прикладного мистецтва Палацу культури ім. Т.Г. Шевченка та  Центру дитячої та юнацької творчості.

 17 майстер-класів з писанкарства, петриківського розпису, оздоблення скляних виробів, декупажу, виготовлення ляльки-мотанки, народної іграшки,  ароматичної іграшки, віночків, сувенірів з кераміки, тканини, вовни, плетення виробів із кореня сосни, вітражу були відкриті для всіх бажаючих.

   

Усі присутні мали змогу звернутись до духовних джерел наших предків, до обрядів і звичаїв, які об’єднують сім’ї, дають силу і наснагу до відродження самобутньої культури українців.

  

Проект «Світло традицій» - це та ниточка, яка пов’язує нас із минулим, допомагає очистити свої душі, і буде продовжуватись у прийдешніх поколіннях.

  

Низький уклін Великим майстрам  української землі за творчість і безцінний внесок в українську культуру.

Просмотров: 511 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz