П`ятниця, 2024-04-19, 05:37:57
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2014 » Жовтень » 22 » Традиції та інновації в практиці школи
17:30:15
Традиції та інновації в практиці школи

17 жовтня 2014 року в Клавдіївській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання РМО вчителів української мови та літератури з проблеми «Поєднання традицій та інновацій у формуванні мовно-літературної компетенції учнів».

Інтегрований урок у п’ятому класі (українська мова – природознавство) провели вчителі вищої кваліфікаційної категорії Л.О.Цишевська та В.М.Гоц. Різноманітні види роботи на уроці, використання  ІКТ, а головне - творчий підхід забезпечили ефективність і продуктивність нестандартного уроку. Дане заняття засвідчило,  що проведення нетрадиційних уроків стимулює творчість школярів, створює атмосферу розкутості, емоційного піднесення, є надійним засобом підвищення інтересу учнів до навчальних предметів.

Учитель-методист вищої категорії Т.В.Стефанович провела авторський семінар «Активізація пізнавальної діяльності школярів за допомогою мультимедійних засобів навчання». У теоретичній частині Тетяна Володимирівна познайомила з науковими засадами теми: критеріями сформованості ініціативності учнів, чинниками, що формують інтерес до предмета, дієвими формами та методами активізації  навчального процесу. Практична частина семінару включала демонстрацію та обговорення наочних дидактичних матеріалів, які використовує вчитель під час проведення уроків української літератури в 5-11 класах: мультимедійний супровід уроків, що містить показ творів живопису, кліпів музичних творів, фотоілюстрації елементів обрядовості, а також систему питань та завдань для учнів з різних тем.

 Провідний бібліотекар, спеціаліст вищої категорії Л.М.Коновалюк поділилася педагогічними секретами під час заняття «Інформаційна «шпаргалка» «Співпраця учителя словесника та шкільного бібліотекаря – невичерпне джерело ідей і творчості. Мовники відзначили новаторство таких авторських заходів – ідей: «Доторкнися до «Кобзаря», «Біля золотої книжкової полиці», «Знай! Читай! Перемагай!», велику роботу бібліотеки щодо збереження  пам’яті про видатних людей селища, зокрема про «Рік Олександра Рибалка в школі».

Хвилюючим та високопатріотичним акордом семінару стала зустріч із представником нової генерації українського кобзарства Віталієм Морозом.

Учителі вищої кваліфікаційної категорії  І.П.Рибалко та С.Л.Рибалко разом з учнями 9-10 класів підготували розповідь про трагічну історію  українських кобзарів: «Українське кобзарство: традиції, випробування, відродження». Вражаючі факти із нашої історії, світлини, кадри документалістики й художнього фільму «Поводир» нікого не залишили байдужим.

Голова «Молодої Просвіти», герой Майдану Віталій Мороз  розповів про Стрітівську вищу школу кобзарства, випускником якої є, про своїх наставників Василя Литвина, Олеся Бердника, а також про бурхливі події Революції Гідності. Разом з бандуристом  увесь зал виконував Гімн України та пісню «Ой у лузі червона калина похилилася», що стало свідченням високого патріотичного піднесення, єдності різних поколінь.

Словесники району відзначили високий рівень підготовки та проведення семінару в Клавдіївській школі, поповнили власні «методичні скарбниці», запропонували поширювати досвід  педагогів-клавдіївців серед учителів району, області, України.

                                                                                                          В.М.Мирончук, учитель-методист,                                                                                                           керівник  РМО вчителів української мови та літератури

Просмотров: 470 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz