П`ятниця, 2024-04-19, 21:38:35
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2016 » Травень » 11 » День цивільного захисту
09:15:03
День цивільного захисту

         6 травня 2016 року всі навчальні заклади району провели День цивільного захисту

        У Бородянській СЗОШ  №2  до проведення Дня цивільного захисту було залучено  працівників МНС  під керівництвом Мариця І.П., головного інспектора Бородянського районного відділу ГУ ДСНС України в Київській області. З метою підготовки учнів до дій у надзвичайних ситуаціях була проведена евакуація, під час якої колектив закладу  за лічені хвилини покинув навчальне приміщення. Начальник штабу ЦЗ Черток І.В. доповіла про злагоджені дії педагогічного колективу, стовідсоткову евакуацію дітей  та локалізацію небезпечної ситуації у  будівлі директору школи  Лазутіній О.В.  Крім того, працівниками служби   продемонстровано роботу засобів індивідуального захисту органів дихання і зору  апаратом на стисненому повітрі,  гідравлічних інструментів,  гасіння пожежі за допомогою   повітряно-механічної піни,  презентовано роботу вогнегасника. Діти мали можливість спробувати себе  у ролі «рятувальників» 

            В Немішаївській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 до підготовки дня ЦЗ підійшли дуже відповідально. Важко переоцінити значення подібних тренувань у наш неспокійний час, тому вже за тиждень почалися тренування та навчання класів, були ще раз повторені шляхи евакуації, кожен класний керівник та класовод провів з дітьми виховні години, бесіди, навіть, загальношкільні заходи, що були присвячені різним аспектам цивільного захисту мирного населення. 

        До самого дня ЦЗ були підготовлені 10 постів тематичного спрямування. На кожному посту учнів чекали запитання і практичні завдання, бали за які виставлялися в спеціальні маршрутні книжки. За кількістю набраних балів визначалися класи-переможці змагань.

        Початкові класи теж пройшли декілька випробувань – тут були і вікторини ерудитів, і естафета спритності, і завдання зібрати найповнішу аптечку першої допомоги.

        Тренувальна евакуація всіх 550 учнів та працівників школи відбулася за максимально короткий строк – всього 2 хвилини 45 секунд.

       В Немішаївській ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів почався День цивільного захисту із загальношкільної лінійки. На лінійці директор школи Савченко О.Є. визначила основні завдання дня ЦО. Класні керівники  1-11 класів провели єдиний урок з Цивільної оборони, з метою  вдосконалити  знання учнів з питань цивільної оборони та основ безпеки життєдіяльності. О 9:25  пролунав сигнал “Увага  всім” про початок евакуації учнів з приміщень учбового закладу. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно з планом евакуації покинули приміщення школи та вийшли на подвір’я школи.

На завершення Дня Цивільної оборони учні 5-11 класів взяли участь у військово-патріотичній спортивній грі «Зірниця», організованій  учнями 5-А класу (класний керівник Поліщук Н.С.) та 8-Б класу (класний керівник Стонкус Т.В.) У кожного класу була своя назва, емблема та девіз. Кожна команда отримала путівник, де зазначені станції та відповідальні учителі. Загалом учасники  побували на 12 станціях: «Топографічна підготовка», «Моя Батьківщина», «Я –Європеєць», «Військово-історична», «Музичний окоп», «Рятівник», «Спортивна», «Юний інспектор дорожнього руху»,  «Математичний калейдоскоп», «Літературна», «Секретна», «Творча» ( конкурс малюнів «Ми –за мир!»). Команди показали уміння зі стройової підготовки, зокрема стройової ходи з виконанням національно-патріотичної пісні.

Хлопці та дівчата етап за етапом долали різні завдання, збільшували загальний бал своєї команди. Усі команди намагалися показати себе якнайкраще, тож, оцінюючи результати, журі відзначило високий рівень фізичної, спеціальної початкової військової підготовки учасників, ерудиції та велике прагнення до перемоги. Завдяки спортивно-патріотичній грі ”Зірниця” діти мають можливість в такий легкий та корисний спосіб навчатися, займатися спортом, військовою справою в її кращих традиціях та прищеплювати любов до Батьківщини.

Завершенням проведення Дня цивільного захисту стала підсумкова  лінійка, на якій були нагороджені команди -переможці  гри ”Зірниця” та  підведені підсумки проведення Дня цивільного захисту .  

 

Просмотров: 461 | Добавил: osviinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz