П`ятниця, 2024-03-29, 13:39:15
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2016 » Березень » 13 » «Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку»
11:14:45
«Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку»

        3 березня 2016 року, у Всесвітній день письменника, в Національному культурно-мистецькому музейному комплексі Мистецький Арсенал відбулась прем’єра книги  саме цієї назви сучасної дитячої письменниці Лариси Ніцой. Автор люб’язно запросила на свято дітей зі шкіл Бородянського району, фанатів її творчості.

            Епіграфом до книги стали слова Наталі Марченко, співробітника Національної бібліотеки України для дітей,: «Як науковець і літературний  дослідник можу багато розповісти про тематику сучасної дитячої літератури, але як мама хочу запитати : коли, нарешті, діти з обмеженими фізичними можливостями прочитають книжку, у якій героями, на рівні з іншими, будуть і вони ?»

             У сюжет пригодницької  повісті письменниця легко вплітає тему інвалідів у соціумі. Одним із головних героїв твору є Олежка, хлопчик – інвалід.

            Тому на прем’єрі книги, крім автора й художника – ілюстратора Еліни Елліс ( яка  для цього прилетіла з Англії), були ще й спеціально запрошені гості: Світлана Трифонова, параолімпійська чемпіонка з бігу; Валерій Бевзюк – чемпіон світу  з латино – американської програми (танці у візках), діти – інваліди. Надзвичайно важливо звучали слова С. Трифонової та В.Бевзюка про те, що коли у майже дорослому чи дорослому віці трапилася біда і ти не зміг ходити, то життя ще не закінчилось, і не просто життя, а активне. Треба лише не занепадати духом, а працювати над собою.

         На презентації нової книги школярам було цікаво послухати також уповноваженого з прав дитини при Адміністрації Президента України Вікторію Лісничу, народного депутата України Ганну Гопко , директора видавництва   « Самміт – Книга» Івана Степуріна. Приємною несподіванкою для присутніх у залі був також виступ переможця  музичних конкурсів Сергія Костецького.

         Щиро вдячні бородянській громадській  організації « Справедливість» у особі Наталі Мірошниченко й Олени Бондарчук  - Ладної та Генеральному директору Мистецького Арсеналу Наталії Заболотній за надану  можливість відвідати прем’єру сучасної української письменниці, отримати незабутні враження від цього заходу. Кожен з учнів поїхав додому з даною книгою Лариси Ніцой.

         Крім того, ми змогли оглянути виставку художниці, яка принесла всесвітню славу нашому краю,- Марії Примаченко. Її багатогранний талант відкрили несподівано, лише в 36 років. І в її долі  були тяжкі випробування . Марія Примаченко все життя ( 1908- 1997 р.р.) провела в рідному селі Болотня, що в Іванківському районі. Із дитинства  була вражена тяжкою недугою - поліомієлітом. Закінчила лише 4 класи, перенесла три операції, усе життя носила семикілограмовий протез, ходила з милицями.   Коли не могла пересуватися, малювала лежачи. Художниця вміло  об’єднала  малюнок і живопис. Примаченківська серія фантастичних звірів не має аналогів ні у світовому , ні у вітчизняному мистецтві. Її мистецтво – на всі часи.

         Учні 4-х та 7-х класів Бородянської ЗОШ І-ІІ ступенів побули разом з учителем Лисак   С.М., шкільним бібліотекарем Кириленко Л.П., психологом Бабаян А.Е. на вул. Інститутській та на Майдані, запалили свічки, поклали квіти – ушанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Просмотров: 581 | Добавил: osviinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz