Четвер, 2024-04-25, 12:16:13
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2016 » Травень » 24 » Х Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів України
08:11:28
Х Всеукраїнський зліт учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів України

Нове – це добре забуте старе, – так говорить народна мудрість. І кожен з нас щодня знаходить цьому підтвердження. Погоджуються з цим і освітяни, які поряд із інноваціями у своїй діяльності не забувають про виховання у молодого покоління вічних моральних цінностей: патріотизму, любові до природи, бажання працювати на рідній землі, берегти й примножувати її скарби. Пересвідчитися в цьому могли представники всіх регіонів України – гості й учасники Х Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, який відбувся на Черкащині впродовж трьох днів (із 11 по 13 травня 2016 року).

У ньому взяли участь команди юних лісівників із 23 областей. До складу команди учнівських лісництв Київщини увійшов учень Пилиповицької ЗОШ І –ІІ ступенів Бородянського району Лисак Олександр та керівник учнівського лісництва Підлісна Н.А.

Х Всеукраїнський зліт урочисто відкрили в актовій залі комунального закладу "Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради". Там же діяла виставка-презентація досягнень учнівських лісництв усієї України.

Учасники зльоту взяли участь у цікавих екскурсіях: в оглядовій екскурсії містом Черкаси, в Чигирині з відвідуванням родового маєтку Богдана Хмельницького, побачили 1100 – річний дуб М.Залізняка в Холодному яру, здійснили екскурсію до Черкаського зоопарку. Для керівників-освітян проводилися педагогічні читання "Концептуальні ідеї трудового виховання та сучасна освітньо-виховна практика в контексті педагогічної системи В.О.Сухомлинського". Учасники Всеукраїнського зльоту також ознайомились із досвідом роботи Трушівського учнівського лісництва, а в Холодному яру відбувся вечір знайомств, на якому присутніх частували смачною юшкою та кулішем.

Здобути призове місце на головному змаганні учнівських лісництв досить непросто – у цьому понад 100 юних лісівників з усіх регіонів України переконалися на власному досвіді. На розгляд журі необхідно було представити презентацію свого лісництва, оформити виставку, яка б висвітлювала весь спектр роботи вихованців і керівника, а також вистояти на захисті науково-дослідницьких робіт. Наші діти із більшістю завдань впоралися блискуче. І не дивно, адже роботу лісництв вони знають, як кажуть, зсередини: збирають і пророщують насіння деревних порід, висаджують саджанці, доглядають за ними, борються зі шкідниками тощо.

Під час презентації досвіду роботи вихованці продемонстрували високий рівень знань, командну працю, обізнаність з новітніми технологіями лісорозведення та лісовідновлення.

Із Черкащини команда Київської області повернулась не з порожніми руками. В її активі – ІІ  місце за захист науково-дослідницької роботи, та ІІІ командне місце. Нагороду приймали з рук голови журі зльоту Мазура Петра Олександровича – завідувача  наукової лабораторії виноградарства і садівництва еколого-натуралістичного Центру учнівської молоді.

Словом, вихованці Пилиповицького учнівських лісництв є справжніми помічниками професійним лісникам, адже нашу команду названо журі однією з кращих.

Наступний – ХI Всеукраїнський зліт учнівських лісництв – за традицією відбудеться на землі переможця – Житомирщині.

Просмотров: 404 | Добавил: osviinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz