Субота, 2024-04-20, 08:38:32
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2016 » Квітень » 25 » На гостину до першокласників - М.С.Вашуленко, автор Букваря
11:06:20
На гостину до першокласників - М.С.Вашуленко, автор Букваря

         У 23  першокласників Бородянської ЗОШ  І-ІІ ступенів 20 квітня був святковий день. Адже  діти вже закінчили вивчати найважливішу, найпершу книжку у своєму житті і підготувалися до свята « Прощання з Букварем». І хоч, здавалося, і вірші, і пісні та інсценівки вже вивчені так, що й посеред ночі не зіб’ються, та проте хвилювалися дуже, адже  на свято пообіцяв завітати академік М.С.Вашуленко, автор Букваря.

         Бібліотекар Кириленко Л.П. напередодні провела бібліотечний урок з цієї теми, тому на початку свята діти один поперед одного відповідали на запитання про те, хто ж є автором їхнього найпершого підручника, де він народився, ким хотів стати ще з дитинства. Школярики  добре знали , що Микола Самійлович -наш   земляк із села Жовтневого, що вони вже 38-й рік навчаються за його Букварем, що цей Буквар витримав понад 30 видань і до сьогодні   залишається найголовнішим підручником для першокласників України. Академік М.С.Вашуленко авторитетний в Україні і за її межами вчений, з ім’ям  якого пов'язаний розвиток букваристики у нашій країні.

         Хлібом-сіллю привітали дорогого гостя.

         Хором діти виконали протягом заходу пісні Наталії Май « Перший дзвоник», « Пісня першокласника», « Букварик» ( у подарунок дорогому гостеві), « На нашій Україні» та ін. Дуже сподобалось присутнім ( учням  2-4 класів, учителям, батькам, бабусям та дідусям -117 глядачам), як першокласники читали вірші про всі букви алфавіту та ін. А особливо розвеселили інсценізації «Палички», «Запізнився», «Брудний зошит». Усі присутні побачили, як багато навчилися   першачки   зі своєю учителькою Казміренко Л.І. за ще неповний навчальний рік, як виразно вони  читають напам’ять, добре співають.

         Учні 5 класу познайомили з предметами, які діти вивчатимуть далі, пограли в гру « Переплутанка» та загадали першокласникам цікаві загадки й задачі, які малеча розгадувала з  радістю та інтересом.

        Дуже вдало доповнювала дійство мультимедійна  презентація, фахово підготовлена педагогом-організатором Храпою А.О.,у якій використано багато фото зі шкільного життя першачків.

        Цікавою виявилася й   розповідь  М.С.Вашуленка   про його важке воєнне та повоєнне дитинство, перших учителів, мрію стати вчителем початкових класів, навчання у Глухівському педінституті, подальшу  працю в школі та Академії  Педагогічних  Наук  України, створення  Букваря… Микола Самійлович  подарував шкільній бібліотеці свої підручники з української мови для 2-4 класів, « Післябукварик», « Супутник Букваря», « Веселе свято Букваря».

        А виконання школяриками пісні « Молитва за Україну» зал слухав  стоячи, зі сльозами на очах.

       Не всі діти мають можливість у житті зустрітися з авторами підручників, земляками, які стали всесвітньо відомими. То ж нашим учням пощастило!

Просмотров: 399 | Добавил: osviinform | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz