Субота, 2024-04-20, 11:18:11
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2015 » Грудень » 4 » Свято Великої Ложки
10:14:20
Свято Великої Ложки

02 грудня 2015 року  у Бородянській ЗОШ І-ІІ ступенів – надзвичайний день , адже третьокласники разом зі старшим учителем Мельниченко Л.В., бібліотекарем Кириленко Л.П., педагогом-організатором Храпою А.О. підготували для учнів 2-5 класів Свято Великої Ложки. А почалося все  з  того , що минулого навчального року ці діти подарували шкільній бібліотеці до Всеукраїнського дня бібліотек книжку члена НСП України Лесі Ворониної « Нямлик і Балакуча Квіточка». Тоді ж виникла ідея презентувати книгу учням інших класів та запросити в гості автора.

            Пані Леся – відома дитяча письменниця, журналістка, перекладачка, ведуча програм каналу « Культура»  на українському радіо. Вона  - лауреат численних  літературних конкурсів, зокрема Всеукраїнських « Книжка року», « Коронація слова», Міжнародних                      « Дитячий портал», « Книжка року ВВС » , « Мистецтво книги» та ін.

            Книжки для дітей « Таємне Товариство Боягузів» та « Таємне Товариство Брехунів» введено до програми з української літератури 6 класу загальноосвітніх шкіл. З них юні читачі дізнаються про те, що Землю от-от  мають захопити хижі космічні прибульці - синьоморди, які хочуть заразити людей вірусом страху. І порятунок людства залежить тільки від вас! Головне - зуміти  здолати свій страх, і тоді найпотужніша зброя перетвориться  на порох, а підступні космічні завойовники стануть безпорадними. Адже кінець-кінцем ви здобудете універсальний засіб від переляку  № 9.

            Із вистави ж за книжкою «Нямлик і Балакуча Квіточка» від героїв Олянки , Буцика, дядечка Юліана, Намистинки  та інших  діти дізналися про існування загадкової Країни нямликів, а також Чарівної Страви – звичайнісінької манної каші, яка давала нямликам дивовижну силу; про тяжке життя бездомних котів; що чисто на вулицях там, де не смітять. Готуючись до зустрічі з Лесею Ворониною , діти підготували виставку ілюстрацій до її творів, а також дізналися з книги про традиційні українські ляльки - мотанки та навчилися  їх робити і , звичайно ж, найкращі подарували шановній гості. Затамувавши подих слухали і діти, і батьки письменницю.

            А кухар тьотя Люда приготувала кожному класу Чарівну Страву – смачну кашу з родзинками, тому й закінчилася зустріч улюбленим заходом нямликів – Святом Великої Ложки.

            У зустрічі взяли участь 103 учні, учителі та батьки.

Просмотров: 444 | Добавил: osvimar | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz