П`ятниця, 2024-03-29, 13:42:29
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2014 » Грудень » 17 » Тиждень права у ЗНЗ району
10:02:18
Тиждень права у ЗНЗ району

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права 10 грудня 2014 року  у  загальноосвітніх навчальних  закладах району для учнів 1-11 класів вчителями історії та правознавства, класними керівниками проведено  Всеукраїнський урок „Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Протягом Всеукраїнського тижня права  для учнів 5 – 11 класів  заступниками директорів шкіл з виховної роботи, класними керівниками проведено загальношкільні лінійки, присвячені відкриттю тижня правових знань; круглі столи «Особливості кримінальної, адміністративної і цивільної відповідальності неповнолітніх  та їх батьків»;  бесіди „Стоп насильству”, „Підліток і право”, „Я і закон”;  конкурси малюнків „Мої права та обов’язки ”; науково-практичні конференції „Основи Конституційного права”; тренінги для активістів учнівського самоврядування „Захист прав неповнолітніх”, „Взаємозв»язок прав та обов’язків учнівської молоді»; перегляд презентацій на тему «Великі права маленької людини», «Права свої знай, обо’язки не забувай», «Права дитини в Україні»; анкетування та діагностування учнів, які перебувають на внутрішкільному обліку; ігри - подорожі «Маю право на права», зустрічі з працівниками кримінальної міліції «Пустощі і кримінальна відповідальність».

 

 

Учителями початкових класів загальноосвітніх навчальних  закладів для учнів 1 – 4 класів  організовано перегляд періодичних видань,  бесіди «Його величність Закон» та  «Державні символи України», конкурси малюнків «Я і мої права».

 

Учні 5 класу  Бородянської СЗОШ №2  І-ІІІ ступенів 10 грудня 2014 року  разом з класним керівником Сахандою С.М.  провели  правничий квест, присвячений Міжнародному дню прав людини. Учні 9-10-х класів показали відмінні знання з основ Конституції України, Конвенції ООН про права дитини, історії України під час правового брейн-рингу «Підліток і право», організованого учителем історії і права Копил Л.М.

Учні Шибенського  НВО разом з учителем правознавства Конопацькою О.М. провели конкурс плакатів на тему "Корупція як злочин проти прав і свобод людини", інтелектуальну гру «На терезах Феміди».

 З 8 грудня по 12 грудня 2014 року в Бабинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів заступником директора з виховної роботи Масальською С.Я., бібліотекарем  Самусенко А. В., проведено: для учні в 5-8 класів - конкурс малюнків «Права дитини в малюнках»; для учнів  6-7 класів - морально-правовий брейн-ринг «Ми патріоти»; бібліотечний урок  «Ми маємо права, але маємо й обов’язки»; конкурс на кращий літературний твір «Права очима дітей».

У Блиставицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів лідерами учнівського самоврядування оформлено стенд «Права дитини», проведено  виставку малюнків «Я маю такі права». Класні керівники 5-11 класів провели з учнями  правову вікторину та  круглий стіл «Юридична відповідальність неповнолітніх».

У бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів оформлені книжкові  полиці  «Ти  і  закон»,  презентації  видань  про  права  людини, викладки  літератури правового  змісту «Знай, вивчай, виконуй».

Просмотров: 716 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz