П`ятниця, 2024-03-29, 17:50:06
                       Методичний кабінет відділу освіти Бородянської райдержадміністрації
Головна Регістрація Вхід
Єдина Країна! Единая Страна!
Вітаємо Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії
Рік англійської мови [7]
Новини [39]
Новини Педпреса
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Педагогічна преса
 
Главная » 2014 » Лютий » 15 » Українська писанка – символ народу
11:44:55
Українська писанка – символ народу
 
         Залучення учнів до художньої творчості – важливе завдання сучасної школи. Для художнього виховання учнів Бородянщини використовуються місцеві можливості. 

У зв’язку з посиленням інтересу  до народного мистецтва й національної культури  останнім часом  відновлюється  і процвітає такий вид декоративно-прикладного мистецтва як писанкарство.  Сьогодні  писанкарство збереглося і розвивається завдяки майстрам, які присвятили своє життя мистецтву.Заслужений майстер народної творчості України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва Вискочил Світлана Валентинівна, жителька с. Загальці Бородянського району, залюбки проводить зустрічі з учнями, вчителями, батьками, ділиться досвідом, розповідає  історію виникнення писанки, пояснює значення символів.

Такі зустрічі та майстер-класи вже проведені  12-13 лютого  2014 року в Бородянській ЗОШ І-ІІ ступенів та Дружнянській ЗОШ І-ІІ ступенів.

                                     

Світлана Валентинівна розповіла цікаві історії з творчого шляху від учениці до майстра, про особливості української писанки, познайомила з орнаментами, які поширені в Київській області, відкрила таємниці  власних, запатентованих технік написання писанок та продемонструвала учням свої кращі роботи.

   

Багато запитань виникло у дітей щодо значення символів,  техніки виконання, оздоблення, оцінки вартості писанки, виставок міжнародного рівня.

У зустрічах взяли участь вчителі, батьки та  122  учнів Бородянської ЗОШ І-ІІ ступенів та Дружнянської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Учасники майстер-класів  написати свої перші писанки, вклавши  в її зміст символи з побажанням здоров’я, довголіття,  щастя і добра.

На завершення Майстриня наголосила, що писанка – це неповторне багатство, яке треба берегти, підтримувати і розвивати  як безцінний скарб,   пишатися писанкарством перед усім світом, побажала учням підмічати прекрасне в природі, в людях, в почуттях, добре ставитися один до одного та наполегливо вдосконалювати свої творчі здібності.



Просмотров: 504 | Добавил: Lusi | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів новин
Пошук
Сайт управляється системою uCoz